Morning sickness

Start hilang MS bila yea? Saya 7w-10w ada alahan, tapi tak teruk sangat. Sekarang nak 11w rasa makin hilang. Normal ke?

5 Balas

Syukur sis dah semakin hilang... ikut pda badan individu jg agaknya sis... sy masa preg 1st 6 bulan baru hlg, 2nd 4 bulan hlg, harap2 yg ketiga ni pula skrg akn hilang cepat mcm sis

4y ago

Ya sis lamanya 6 bulan time 1st preg tu... cuma mampu tabahkn hati... Tq sis, amen esok sy dh 10 week. Sy pun doakan sis selamat bersalin dan sentiasa sihat sepanjang preggy ni 😊

Normal sis. Hilang bila tu bergantung pada badan masing masing. Ada ibu yang dah masuk 6 bulan baru hilang alahan. Ada yang takde alahan langsung

4y ago

Tula. Risau org ckp kl alahan semakin kurang kandungan x menjadi. Cuak pulak dgr 😅 Tq sis

Saya morning sickness dari kandungan 2 bulan sampai lah 4 bulan , sekaranf dah masok 5 bulan alhamdulillah berkurangan cuma loya2 tu ade jugak

4y ago

Sy pun makin berkurang, rasa lg sikit2. Risau sbb vpt sgt hilang alahan. 😅 Tq sis. Semoga selamat bersalin nt ❤️

Doktor ckp mmg biasa alahan hilang hujung trimester pertama.. Lgpun xda bleeding smua kan? And mesti dh scan kan.. So ok lah.. Xada apa2

4y ago

Sy pn makan duphaston skrg smpai 16w. Harap prgnt kali ni selamat sampai bersalin.

Same la.. awai2 je.. lame2 ok dah.. 💐

4y ago

Betul³💪