Tandas Duduk Or Cangkung

Sorry momy cuma nak tanya mommy2 yg tengah preggy skrg prefer tandas mcm mna ? Duduk or cangkung? Sy lebih suka cangkung tak biasa yg duduk punya.. Ada search kat google banyak kebaikan menggunakan tandas cangkung berbanding yg duduk .. Masalahnya sy terfikir kesian baby terkepit ? lagi2 usia kandungan baru 4 bulan.. Korang mcm mna?

34 Balas

Lau pregnant lbh suka ddk sbb senang tp lau x pregnant suka yg cangkuk senang buang Air

Sy prefer cangkung sbb sng nk keluar. Tapi perut senak sikitlaa tersepit jee rasa hee

Dua². Tapi lepas bersalin pilih tandas jenis duduk sebab risau jahitan terbuka🤭

5y ago

Kannnn😁😁 Masa sebelum bersalin, saya tinggal dirumah mertua sekejap. Terfikir juga macam mana nak buang air besar lepas bersalin sbb tandas jenis cangkung. Dirumah mak pula jenis duduk. Mujurlah mertua dah sediakan kerusi duduk tu. Tapi tu la, berjam² dalam tandas juga tu😅🤣

kalau saya prefer tandas duduk..cangkung tu dah tak larat bawak perut..hehe

duduk. takut nk guna yg cangkung, terfikir takut baby terkeluar nati 🤣

5y ago

hahaha, kann. lepas abis pntang pn teringat2 lg nk push baby 😂

suke duduk huhu sb nty besalin prefer duduk sb nk luka tu elok

Better use y duduk...xelok cangkung...time pregnant...

5y ago

Lg pn..kalau preggy..xle lame kot nk cangkung.. ape2 jd susah nt.. kaki cramp or ape..

Cankung kot. Kecuali kt umah sendiri haha

Ikut keselesaan. Saya suka cangkung

Saya masih pilih duduk 😅