How do you treat sore throat during pregnancy?
Voice your Opinion
Gargle with salt water
Drink herbal tea
Eat healthy food
Suck hard candy to relieve pain
Others (please comment)

3948 respon

49 Balas

Minum banyak air masak..yg paling penting air yg bertapis mcm coway..jangan minum air yg dibeli di mesin sebaiknya beli air yg dlm botol yg dijual di kedai lebih terjamin

kumur air garam. seminggu terus sembuh tuk kes teruk sampai luka tu. apa ubat xjalan dah..bazir duit n tenaga..haha..base on pengalaman

stiap kali Masa tgh mual2 nk kluar muntah tu, nanges smpai kluar air mata. Then mual tu hilang dgn sndiri. Mmg mnjadi pd sy.

Madu asli (bancuh dgn air suam) dan aiskrim vanilla flav(bukan perisa coklat/strawberry or another flav). Saranan doktor☺️

5y ago

Air suam juga kena minum bnyk2

saya susah utk batok tetapi jika alaminya saya sangat serasi dgn gula2 Hacks orange..

Sy demam + selsema + sakit tekak + batuk kahak minum lemon cmpur madu..

Minum banyak air...air lemon dan sedikit asam jawa..

Other than plain water, drink warm water mix lemon & honey

sblm tdo or bgn tdo..minum 1sudu madu..tanpa bancuh air..

bawang putih + madu suam.. sangat berkesan untuk sy