Adakah anda mendapatkan bantuan dan sokongan mental/fizikal/emosi selepas melahirkan?

Voice your Opinion
Ya, saya dapat kesemuanya
Ya, saya dapat tetapi tidak sepenuhnya
Tidak, saya tidak mendapat kesemuanya

322 respon

10 Balas

minggu selepas bersalin suami bnyk Bantu uruskn anak masak...sy sendiri mcm Mandi smua tu..skrg suami kerja dah sbb adik ipar asyik tnye bile niaga balik..sy dgr pun stress jdi terus sy suruh suami niaga je semula..kdg stress kdg ok..sy plk dlm pantauan kaunseling just tk amik ubat klu blh tknk sbb tkot od. dgn Luka czer plk mcm terbuka n ade bau skit..stress sy sbnrnye sbb rse menyusahkn org..gi klinik bgi ubat sapu dgn antibiotik..

Alhamdulillah suami Ngan mak mentua jaga dgn baik..tapi lepas je seminggu masing² dah mula kerja..mencabar skit rasa ...tapi okay Laa blk Keje suami Ngan mak mentua tolong siap kan mandian baby Ngan masak air panas ..untuk saya mandi syukur sgt

Alhamdulillah lepas bersalin, mak & husband banyak membantu . Lagi2 saya ni 1st time mom, cuma skrg husband dah start kerja & mak pun ada hari kena masuk office, menangis juga la handle anak

Husband dan anak menjadi penguat saya.. mentally.. Kalau physically saya rasa dah ok sikit berbanding sebelum ni.. nak bangun duduk seksa betul

Syukur apa yg di terima bantuan mental, fizikal dan emosi. Learning process

☺️☺️☺️☺️

alhamdulilah

👍

👌

p