kalau bersalin bawah 36week

hi smua sy nk tanya,kalu bsalin bawh 36weeks baby mmg akan ditahan dlu ke di wad? dan kalu bsalin 36 weeks keatas baby boleh balik.dgn kita klau tiada msalah?

6 Balas

klu bby tak ada masalah doctor benar kn blik cpt biar berpantang dkt rumah je..tpi Klau bby tak sihat MCM kuning kuat ke ada masalah ke..memng kena tahan dalam wad lh bby..harap mudah² tak ada apa-apa lh pada bby sis..

Yup: if Berat ok 1.8kg above , baby kencing berak. Darah ok. Usually Dieorg akan pantau dalam sehari. Xda problem boleh Balik.

bergantung pada kondisi baby. klau semua normal tak perlu tahan lama2 pun,paling kurang pun sehari saja utk hospital monitor.

tgok berat baby awak. kalau berat >2.5kg boleh bawa balik. macam saya beranak anak first 37w berat 2.3kg kena tahan wad jugaa

36wèeks kebawah masih dikira pra matang.. baby yg matang elok 37weeks keatas..

kalau berat baby okay, baby okay, sehari je admit. dont worry.