Berat Baby 36week 1day!

Normal tak berat baby 36week 1day 2.59kg? Katakn klau sya trbranak di minggu 36 ni agk2 anak sya akan ditahan di nicu ke? Mohon pendpat...trima kasih 😊

5 Balas

Dh rasa nk terberanak ke. Kalau 36w 2.5kg above slalunya late prem dh. Kiranya kalau xdak masalah apa baby bole discaj dgn mom. Kalau bwh 35w pulak bby akan duduk NICU/SCN smpai usia kandungan 35w berat pulak x kurang 1.8kg & bole direct feeding baru bole discaj.

4y ago

due sis msti lebih kurang sy kn. around 9/9 kan? sy pun sama ni sis baby 2.6 dah baru 36w 2 hari, start sakit semalam. harini duk mengeras je. ni dah start balik memulas sakit perut. harap dipermudahkan kita semua.

Dh ok sgt tu bert bby cmtu.. sy bernk pn 36 weeks bert bby 2.31 dan 2.65.. alhamdulillah xde lak msuk nicu.. fkir yg baik2 je sis. Moga dipermudah kn segalanye sis.. amiin..

normal.. saya baru bersalin 2 minggu lepas masa 36w3d.. berat baby 2.23kg.. 😊 alhamdulillah semua normal tapi baby mmg halus sikit.. hehe

normal sy 36 w 1day 2.68kg je. alhmdulillah kalau bersalin atas 2.5 kira ok sis.

4y ago

kira late preterm sis. kalau atas 2.5 kira ok. selalunya kalau 36w doc akn check paru2 dulu dah matang ok, kalau belum kena cucuk dexa. lepastu boleh bersalin mcm biasa. ramai je yg bersalin 36w sis. sbb ikut kiraan cukup 9bulan dah. insyaAllah selamat

Please up my status 🙏🏻