BABY SONGSANG

Smlm g check up dekat hospital. N doc bagitahu baby dlm keadaan songsang?sy dah 35 minggu. Lagi 2 minggu kena g check up lagi. Ada cara tak nak betulkan kedudukkan kepala baby ke bawah. Kalau boleh nak bersalin normal tak nak operation? sebab sblm ni 2 anak normal.

1 Balas

Hurmm.... Nti sis try tnye doc sblm brsalin dorg akn buat ecv x? Pusing bby ke tmpt spttnye sblm due? Btlkn kedudukan bby.. mcm sy sblm operation pn doc buat ecv bg memudahkn proses brsalin... N lg satu klu air ketuban msih byk n msih ada space..msih ada chnces tuk bby bergerak tuka.kedudukan dia... Doa byk2 k... Ada kata kne try sujud...byk berjln..if sis xde mslh plasenta previa mcm sy la..sis try la bwk berjln byk2 mne tw dia blh pusing..or ckp dkt bby mintk tlg pusing...mne tw klu ada miracle akn trjd nti.. n sis byk2 buat solat tahajud n solat sunat mntk Allah permudahkn segalanya..sbb ritu kazen buat cmtu..alhmdulillah ok smuanya..

5y ago

Tq😘