air glucos

Hi mommy2 preggy..sapa yg dah minum air glucos dengan jayanya boleh bagi tips x?

28 Balas

Saya baru minum semalam 😁 minum time suam2. positif kan pemikiran yang awak buat demi kebaikan anak dan diri awak sendiri jugak. jgn hirau orang sekeliling kalau ada yg pandang sekalipun. Saya tahan nafas dan minum. lepas minum tu setengah jam yang pertama still rasa ok, lepas tu dah start rasa loya sikit + pening sikit. Minum air masak time ni untuk hilang mual (mengikut nasihat Dr kpd saya-saya consult Dr sebelum pergi). Masa jumpa nurse saya tanya bila result boleh dapat. nurse cakap harini dah boleh tau actually. kalau sangkut bacaan tak ok, dia akan inform harini. tapi harini memang senyap nurse takde bagitau apa2, means everything ok, result tak sangkut alhamdulillah. awak jaga makan ye, tu paling penting. good luck ! 🤗

5y ago

Told you earlier, saya consult Dr sebelum pergi. Dr sendiri yang bagitau untuk minum air masak tu 😁

Alhamdulillah...28hb dah minum...sekali teguk je...niat dlm hati smua demi anak...lepas minum jgn banyk jln n bercakp...tengok kartun duduk rilex je...pastikan badan x rasa panas..inshaAllah 2jam dilalui kejap je...8.45am cucuk darah pertama..10.55 cucuk darah kedua...11.10mnt dh blk...mkn😂😂...lepas minum air gula 1cwn tu nurse bg minum air mineral...jgn risau mommy😊

5y ago

Nurse kk bg sye soh minum...utk hilangkan rasa manis gula tu...jgn risau lh sis...

Saya minum pakai straw supaya air gula tu tak kena seluruh mulut. Sedut sebanyak yang boleh, sekejap je dah habis. Sedap je rasa dia sis. Nak tunggu dua jam tu saya balik rumah, rumah dekat. Saya tidur untuk elak muntah. Nak muntah sebab perut penuh dengan air gula je ☺️

5y ago

Kesian nyaaa 😭 semoga sis tabah ye. Demi anak 💪🏻💪🏻💪🏻

Set dalam minda, air tu sedap. Tarik nafas, minum je mcm air biasa. Agak agak tak boleh telan, stop kejab . Tarik nafas, tutup hidung, minum terus. Tak yah fikir nk muntah. Make sure time minum tu mmg dalam keadaan dahaga. 😂 . Bg sy okay je. Goodluck!

Sy check up di kk..tp mogtt buat di klinik swasta. Blh minum dgn senang hati.. 75gram dilute dlm 300ml air berkarbonat..sodap..mcm 100plus..blh buat hr sabtu..xpyh ambil time slip or cuti..kos rm78..berbaloi..2 3 hari klinik call utk ambik result..

5y ago

Bila nurse kk suruh buat mogtt kite baru buat kat swasta..sy biasa call dl klinik swasta sblm dtg.nti diorg akan ckp dtg kul bp, puasa dr kul bp..lagi satu diorg akan cek stok air gula ada atau x..kl xde diorg restock la utk kita..

Sy first minum air glucos muntah walaupn minum laju2..second x muntah coz dr ckp tips dia letak air limau atau perisa minuman yg wangi.. Sy letak air laici.. Rasa mcm minum air laici la jd x muntah😂😂

Kalau saya x lepas nk minum terus.. Sebab.. Saya mmg x tahan manis.. So datang klinik pg.. Dapat air tu panas lg.. So.. Minum sikit2.. Kalau saya minum terus alamat nya kluaq semua balik lha.. Haha

5y ago

Rsau nya saya sis😫

Huh..berjaya minum air gula senafas😅😅 ..tips dia..msa tungu giliran..nis mkn asam limau..sikit ja..lps dh settle minum mkn lg sikit asam limau..settle..😂😂

5y ago

Boleh ke camtu sis...

Saya bru minum kat kk tadi tpi muntah lps minum separuh jalan 🤣 myb minum laju sgt n sendawa trus muntah 😝 kene repeat blik la citernye adoiii 🤪

5y ago

Hahaha. Sy minum smpai habis dgn bangganya. Lpas setengah jam, bangun nk bersiap p kk balik, sbb sendawa je. Habis 1 gelas air gula tu keluar. 😂 Xpasal kena repeat 🤦‍♀️

minum terus ke sis..jangan minum sikit2..nanti rase nk tmuntah kalau minum sikit2..saye 2kali teguk je abis..hehe..alhamdulillah..ok..

5y ago

xboleh minum lg..nnty dh lepas ambik darah skli lg bru boleh minum