Duduk Rumah

Siapa sini yang sebelum ni bekerja tapi bila dah pregnant jadi housewife? ?‍♀️ Korang bosan jugak tak duduk rumah? Sis dah bosan duduk rumah ?

75 Balas

Sy 1 bulan sblum kahwin dah resign. Sebulan lepas kahwin pula dah ada rezeki hamil. Jadi surirumah utk tahun pertama ni mmg rasa bosan. Tido makan ja. Tp lepas dah bersalin sibuknya hanya Tuhan yg tau.. ada tak cukup tido, kurang rehat, kerja rumah tak habis²..smpai la anak ke-2.. begitu la sentiasa busy ..

Sy berhenti lps bsalin ank 1st. Tang bosan tu bila kte nk beli pape tsekat sb da xd duit sendiri. Everything nk kne inform husband. Letih 😄 Then bila husband blk lewat mmg meroyan la klu blk2 trus tdo xsempat nk sembang sb seharian dok umah xbcakap dgn sesape pun melainkan dgn ank 😄

saya 4bulan mabuk agak teruk pening gila ngn bau org lagi aduhh...saya keje sbg asst supervisor ecoshop..mmg letih gila balik malam keje je mutah and esok nk bagun xboleh pening so ambik keputsan tuk berhenti keje..suami bg keje lg tp nk masuk no 4 ni xtahu lah nk keje ke x hehe..31week4day

Saya masa preggy anak pertama xkerja. Anak pertama 6 bulan saya kerja. Lps anak setahun lebih saya berhenti sebab fokus jaga anak sendiri. Skrg anak dh 3 still jd domestic engineer a.k.a suri rumah. Dlu anak baby bosan juga. Bila anak dh stat sekolah, dah x bosan sbb sibuk uruskn anak2

Sblm ni keje. Lps bersalin anak pertama da stop keje. Ingat nk keje tahun ni hurmmmmm terbabas pregnant anak no 2 la pulak. Harap2 tahun depan boleh start keje balik. Mmg bosan sgt2. Sbb da biasa shopping duit sndr. Duk rmh ni byl bende yg mengidam tak dpt 😭

5y ago

So trueeeeeeee 😖😖😖😖

Yes yes yes❗️Bosan amat2 , dduk rmh tgk2 ig nk beli mekap . Tgk2 lg nk beli itu ini ... nsib baek suami sye xkdekot . Ok ok je dye kate , check bank dah ade duit haha . Alhamdulillah ., hrapnye lpasni kejela . Xnk lg dah dduk rmh jd biawak hdop Allah

5y ago

Ehh ehh kite ckp psal kite 💁🏻‍♀️

Sy mmg bekerja.Tapi masa pregnant ni ambil cuti. Dah 4 bulan bercuti. Seronok ya amat. Sy melancong, bnyk spend time dgn suami, balik kg tgk mak setiap minggu, cuba masakan baru setiap hari. Pendek kata sy happy tinggal di rumah sepanjang pregnant ni.

5y ago

Waaa bestnye boleh melancong. Rindu nak g travel jgk. Suami tak berapa bagi sy jalan2 jauh, risau katanya 😂

Saya punya impian nak jadi suri rumah. Nak jaga anak depan mata. Tapi dah 7 bulan pregnant belum ada rezeki lagi. Rezeki bantu suami dulu. Harap2 one day tercapai la impian ni. Sekarang kerja keras cukup kan duit dulu💪😂

5y ago

Tu la kan. Setiap kali stress perasaan nak resign tu berganda2. Lagi2 bila pregnant jadi extra sensitive. Selalu pujuk hati nanti insyaAllah ada peluang jaga anak sendiri😊

Sama la kita sis. B4 pregnant keje. Skrg fully housewife.. Sometimes boring jugak.. Tp alhamdulillah bersyukur dpt happy kn husband sbb dia kte happy sgt bila nk pergi keje, balik2 keje wife ade kat umah layan dia. .. 🥰

Pregnant terus jadi housewife . Ank tak kluar lgi . Bosan ya amat .. tak pe suami kate rehat cukup2 bulan depan keluar baby . Selamat tak tidur malam katenya .. kalo larat nk keje tunggu bby setahun baru suami bg keje .