Duduk Rumah

Siapa sini yang sebelum ni bekerja tapi bila dah pregnant jadi housewife? ?‍♀️ Korang bosan jugak tak duduk rumah? Sis dah bosan duduk rumah ?

75 Balas

haah saya la tu. bosan juga sbb dah pernah bekerja kan. lama pula tu dah jadi terbiasa. tp nak buat mcm mana. dduk rumah banyak juga belajar benda baru dan dpt banyak ilmu bukan sekadar melangut tengok socmed je.

Memula tu boring juga tapi saya cuba cari aktiviti baru setiap hari . kalau buat rutin yg sama , memang akan terasa boring . cth : ambil kelas jahit, belajar buat kek , buat roti atau pape yg sis minat. Cadangan saya la😍

5y ago

Rajinnya sis. Sy bosan tapi tak berapa larat lg nak cuba benda baru. Malas pun ada 😂

Bru2 jugak resign. mmg bosan dok rmh. tp apakan daya. Demi anak. ptg2 husband ajak jalan2 Taman org kta byk brjalan mudah brsalin. beli brg dapur. ok lah tu. xsabar tggu baby klua. Ade kawan. hehehe doakan sy.. due 27/9

5y ago

t.kasih ye.. insyaAllah

dulu kerja .. dapat tahu pregnant .. suami suruh berhenti kerja .. sebab 10 tahun tunggu untuk dapat yg ke2 ni .. dulu rasa macam lambat nak tunggu hari ahad .. sekarang sampai bosan .. lama sangat duduk rumah ..

sama laaa, bosan dudk rumh sorang² nsb la ada kucing teman borak.. minta kt husband nk krja dia xbg, katanya dgn bdn xsihat cmnie, loya munth, sakit kpla, sakit prot.. nak kerja apa yerr, dudk laa rumh.. 😅

Sabar je lh...sy pun bosan, lpas khwin mmg laki bg pilihan nak kerja ke x, sy jawap nak rest dlu....tp sejak hamil ne...kerja rumah pun x bg buat, cuma disuruh tido, makn je....btambah bosan🤣🤣🤣

Kdag kala bosan,kdg kala xbosn..tpi dok uma lgi ok kot..da jdi istrikn tngugjwb besar n bnyk dlm hl rumahtnga niy..ape yg pntig kita slalu boley pntau ank kita sndri dri bgi pngsuh jaga bhya sgt🤪😣

Heheheh mula2 bosan jga lpas tu ade teman yg kucinG..Main kucing smpai lah berSalin..Tpi bt kije smuanya siap awal..Bila dh anak dua nie xmenang tgn dh..Masa lak cpt berjalan..Xade lak msa nk rht mna heheh

5y ago

Kucing kne jga elok2 sb kne bersih kucing lau dkt ibu preggt..xelok.Njisnya tu sape pndai handle boleh lh kucing peneman..Heehe..Xpe nty ade peneman kjap je tu..nty xade msa lak.Nk rht

Sy ms preggy keje lg. Dh bersalin dok umah jaga anak. Bosan dia xmampu diluah dgn kata2. Hahaha. Tp ada sikecik peneman setia ni kurang la sikit bosan tu. Plan dh besar sikit nk cari kje lg. 😆

This week last kerja 😂 then bawak paper work balik rumah .. husb tak bagi sebab dh nk msuk 8 bln .. naseb baik company mak cik sendiri .. at least buat paper work kat uma ada gak gaji 😂🤪

5y ago

Alhamdulillah .. kalau x bosan la melepet je kat uma ☹️