suka minum milo

Sy skang ngandung 9w.. Suka sangat minum air milo kosong suam2.. Takpe ke? ☺☺

21 Balas

X pe sis, tapi jaga² la takut dah naik trimester ke-3 detect GDM (kencing manis ketika mengandung) sebab malam² tak boleh tido kalau tak pekena teh tarik@ milo panas dulu 😅😅😅 sekarang ni bile terasa sgt pujuk baby kata tak boleh so rasa tu akan beransur pergi 😂😂

Ikut pada masing2 punya body kot.. Mcm sy serik minum milo 4hari xberak skali nk berak allah sembelit teruk.. Fobia da nk minum.. Mcm nk teberanak rasa trpksa teran.. Tp kdg2 tringin.. Tula kne control nfsu sndri😅😉

Milo tinggi gula, kalau boleh jangan selalu. Berpada-pada. Sebab nanti kalau dapat GDM, susah juga. Tapi better sis minum milo kosong.

5y ago

Ye.. Sy minum milo kosong je.. Takde letak gula @ susu pun.. Minum masa sarapan pagi je..

Boleh tp jgn banyak sgt. Sehari atleast sekali. Sy mmg hari2 minum milo ms preggy. Tp bfast je. Waktu lain xamik pn.

5y ago

Tula.. Sy minum masa sarapan je.. Tu pun kosong takde gula @ susu

Doc sy ckp boleh minum.. tp jgn pekat sgt.. karang sembelit pulak.. seksaaa

Sy pun suka jugak..sehari sekali je kot boleh..tkt gdm pulak kalau byk kali..

5y ago

Sy minum masa sarapan pagi je.. Hehe

Sy wktu 9 weeks. Makan tk lalu milo je lalu minum. Milo pun milo ais

Xpe sis..kalu mnis sgt takut juga..kalu kosong je xpe kot

Sama mcm sy la... Sb xlalu minum air masak, minum sja loya...

5y ago

Betul.. Air putih takleh nak telan

Boleh je tapi stil kena berpada-pada. Risau GDM sis