bayi 1 tahun minum milo

Bolehkah bayi 1 tahun minum milo? Sbb ank sy lebih selera minum milo berbanding susu. Tapi najis dia ok x cair x keras. Sy bagi dia minum milo kosong shja

6 Balas

Tolong bagi saya cadangan , anak saya berumur 1tahun6bulan , sebelum ni dy ok saja minum susu formula tapi tiba2 satu haritu dy taknak minum dah , saya tukar ke susu formula perisa coklat dy taknak . Saya bagi milo dy minum pulak , tp saya tanya nurse. Nurse cakap tak elok jd saya stop bagu milo sy bagi susu formula semula , tapi dy memang taknak jugak saya sebagai ibu dah cuba nak bagi anak saya minum susu formula tapi anak saya tetap tolak untuk minum . Kalau fikir memang nak menangis je sebab dah buntu nak bagi susu ape lagi ...

pendapat shj, skrg ada juga susu formula yg perisa coklt.vanila. maybe boleh try.. anak sy minum yg flavour vanila. tp cm bese la. anak dh tumbh gg. mmg kena la berus gg. sehali 2x. 😅

TAK BOLEH. parents yg tentukan do and don't bukan anak, ibu kena kreatif sikit bab makan mnum anak ni.. gula yg berlebihan salah satu punca ank akan jd hyper active nanti

tak boleh sebenarnya. gula dalam milo tu sangat sangat tinggi berbanding susu, walaupun milo kosong. sbb tu dia suka.

milo doc n misi ckp nnt gg ank jd cpt rosak..mcm ank sy gg sorg ja mnum milo gg abs rosak

Sepatutnya tak boleh. Kandungan gula dalam milo tu sendiri tak pasti berapa banyak.