air gula

nk tnya, lps minum air gula. blh ke minum air kosong? . sbb x de pglmn lg ?

12 Balas

Takboleh sis. Nanti kena minum semula air gula tu kalau dah minum air kosong. Kira mcm dah takvalid. Sebelum ni pun saya dah nak pengsan kat klinik sbb nak kena tunggu 2jam,tapi bila nurse kata nanti takvalid kena repeat terus kuatkan semangat tahan sikit daripada kena minum lagi. Saya baring dlm kereta sementara tunggu 2jam tu.

5y ago

Ok clear. Skrg dh thu dh. So mmg kena tahan jela. Sbb terperasan, ada yg kata boleh. Kalau ikut doctor mmg tak boleh. Tq info 😊

Kumor boleh, macam saya lepas minum air gula terus tanya misi boleh saya kumor x, dia cakap boleh tapi jangan telan hee, alhamdulilah ok je lepas kumor hilang rasa manis, tp sebenarnya air gula sedap taw, bukan selalu dapat merasa pengalaman macam ni, masa minum pikir positif dan selawat insyallah ok

X boleh sis sbb kena puasa lgi 2jam, tpi nurse kat kkia sy tu sarankan banyakkan bergerak lepas minum air gula kalau tkt keputusan sangkut. Sbb air gula tu akan tukar jadi tenaga bila kita bergerak, jgn duduk diam2 atau tidur dlm masa 2jam tu.😁

5y ago

Ya.. boleh try.😀. Tpi klau sis x larat nak bergerak2 better dduk rehat sja. Sy bru lpas minum air gula 3 mggu lpas, mmg x dduk diam sbb ada ank sorg umur 2tahun 2bulan.. kena bawa dia berjalan2 kwsan klinik supaya dia x bosan dduk lama2. Result minum air gula pun ok.

Boleh je..jgn byk sgt kang muntah pulak..nt kene repeat mimum.bwk balm senang sapu2 kalau ade ase loya2.

Tak boleh..nnt kalau misi tau kna marah. Tak pasal2 nnt result xvalid kna minum lagi skali.

Lepas minum air gula tahan dulu 2 jam.. lepas berjaya dan check baru boleh makan dan minum...

Nurse tempat sy die bg minum air kosong je lepas minum air gula. Tp tak boleh mkn.

5y ago

Ha'ah. Ade klinik langsung tak bg minum air.

In between two hours tu boleh. Jgn makan and minum air selain air kosong je

Tak boleh. Takpe tanya je...org ada 5 anak pun belum tentu tahu semua benda.

5y ago

Skrg dh clear. Tak de la jd tanda tnya. Hehehe

Xbole..lps 2 jam baru bole minum. Nnt result xvalid.