Benang jahitan

Assalamualaikum nak tnye yg czer.. Ni normal ke? Takot plk bile tengok mcm ni 🤒

Benang jahitan
4 Balas

Sis lps mandi dduk depan kipas bukk paling laju , biar cepat kering , dap dap dgn kain sikit biar kering jgn sampai masih basah lpstuh dah pakai seluar dalam nanti takut bernanah atau ada infection lain. Kalau rasa perut berlipat kan , lps mandi baring sambil hadap kipas biar cepat kering . Saya buat gitu alhamdulillah 2 mggu dah kering luka czer saya

5mo ago

Memang saya buat mcm tu sekarang.. Alhamdulillah makin pulih

Sy bersalin normal tp rasanya normal kot sbb jahitan sy wlaupun bukan bhgian atas tu, rupa sama mcm tu juga. Jahitan tu blm kering lg tp ke arah nk sembuh. Ambil masa lg utk btl2 sembuh. Byk mkn oren,vitamin C membantu juga sembuh luka. Klu sis kurang yakin blh tunjukn dkt Dr

5mo ago

Ade tnye org yg pernah czer dye ckp normal.. Kitenye x tau naseb x tarik 🤣..

Luka saya pun ada jadi mcm ni tapi lagi besar sikit. Misi kata selagi tak merah, keluar nanah atau air bisa tak ada apa2 . Cuma pastikan sentiasa kering, kena rajin lap dgn tisu dan tiup kering.

haah mmg gitu sis .. czer bulan brp .. sbb nmpk xbrp cantik lagi tu, dia atleast 5 6bulan, benang tu akan gugur sndri, xnmpk dah, just nmpk parut yg potong tu je

5mo ago

yups normal sis .. jgn risau .. just jgn angkat bnde berat2 je utk 2bulan pertama nii, sbb ada risiko jahitan terbuka sbb sis pun bru lagi kan .. 🥰