Jahitan czer terbuka

Salam semua, nak tanya ada tak yang pernah ada pengalaman jahitan czer terbuka? Saya baru lepas bersalin anak kedua. Anak pertama czer (jahit guna benang yang melekat skali dengan kulit). Anak kedua ni czer juga tapi guna benang yang perlu dicabut. Saya bersalin dah 15 hari. Benang dah cabut hari ke 10. Hari ni minta suami cek bekas jahitan lepas tu nampak ada tempat yang terbuka jahitan dalam 0.3cm. Kecil ja tapi saya risau. Macam mana nak cantum semula tempat yang terbuka tu?😩

1 Balas

pergi farmasi, cari cecair cuci luka dermacyn. lepas mandi lap kering kwsn operate, then sapu dermacyn dkt kwsn yg terbuka pkai kapas..tekan2 sikit bg serap pd kwsn yg terbuka. dh settle balut kwsn yg terbuka pkai kain kasa dan selotape luka.