Mommies hellppppp

Betul ke kalau kerap ada cirit birit tu tanda bersalin makin dekat 😩😩😩😩😩 Saya baru 33 week 😩😩 Btw saya GDM on metformin, GBS +ve juga.. Sebelum ni telan metformin takde side effect apa sangat pun.. Takutnya 😩😩😩

14 Balas

Kala risau boleh je pergi check. Masa i preggy pun last trimester kerap cirit birit dah lah kat office fikir dah nak terberanak je rupanya x pun cirit birit dalam 2hari gitu je taktau punca apa. Pastu dh ok at last baby kluar cukup bulan awal sehari sebelum due.

yaa..dri smlm Smpai laa mlm tdi sakit perut cirit birit..last2 skrg on off perut tgh skit mcm segugut..sy pkai pad skli tgok dh ade lendir2 drh..esk siang sy kne ke hospital..walau air ketuban xpecah lgi tp yela risau kn dh ade tnda2 turun slh satu tu🥹due date 15/12

5mo ago

due date kita sama..tapi saya mcm belum ada tanda lagi..masih menanti😊

Saya pon 33w jgk , baruni saya cirit 2hari ..xterfikir pon tu tanda2 bersalin , sbb anak first keluar tnda darah due betui2 plak tu, harap yg kedua ni pon mcam tu .. saya slap mkan atau berangin selalu cirit tu x fikir tnda2 bersalin 🤣

mcm sy smlm muntah 2 kali + cirit smpi cirit air..bru 34w..perut sakit tp bukan skit nk bersalin tu..mcm memulas2 gitu..mgkin de slh mkn..sbb sblum nie ank2 sy kena dulu..sy x g hospital dulu..monitor dulu utk hari ni..

xjgak.. akak sy cirit birit masa 30w then masa 36 mggu skali lg.. last² branak overdue..dia xde salah mkn pom.. tnda brsalin klau kluar darah cmpur lendir, pecah ketumban dan sakt contraction je..

sy kena cirit birit 3 hari...g hospital...kne warded 1 mlm...air dlm bdan kurang..baby pn mngeras je...doc seluk xde bukaan..tpi ada contraction..boleh bhya pada baby..nasib baik g hospital..

eya betul sis..ikut pengalaman sya lah sebab bersalin prem 33w5d tapi syukur baby pun sihat2 je..sekarang almost 1y2m❤kalau sis risau better pergi hospital je.

sy awl2 preggy ni perut berangin sugguh.. hri2 cirit.. trslh mkn sikit sakit perut cirit.. hari2 mkn pepaya ngn yogurt sbb xthn perut menggelegak.. hmm.. sy bru 7w..

boleh jadi banyak sebab lain sis cirit birit tu. kalau tak pregnant pun boleh cirit birit juga. bukan orang mengandung nak bersalin je boleh cirit birit.

x jgak sis..cirit birit yg dekat due tu barulah blh kira tanda bersalin..mgkin ad trsalah mkn