Due date dh dekat

Takut nya sya rsa.. esok suda 39w tpi masi blum bersalin.. edd dh dekat 27jan 😅😅 risau klau prlu induce .. sakit lh tu ah ?? Takut sya eh 😅😅

13 Balas

Saya edd 28/1/23 tapi masih takda tanda apa apa lagi. Kalau masih takda tanda lagi, doctor akan keluarkan surat tambah 6 hari lagi. Hari ke 7 baru kena induce 😭 Nervousnya rasa walaupun kandungan anak kedua, tapi pengalaman lain dari anak first. Anak first dari mengandung sampai bersalin semua senang.

sy bersalin induce anak 1st , 2nd bby turun tanda contraction lambat pun kena induce , 3rd natural sakit dari rumah . induce or natural sama je sis sakit juga , pikir yg baik2 doa yg baik2 je .

1y ago

sama je sis 🤭 .sy anak 1st induce tu lama hadap contraction sbb bukaan lambat , tp rasanya ikut badan juga sbb dgr pengalaman org lain berbeza tk semua sama kan . tenang tenang je semoga mudah urusan bersalin nanti 🥰

sy 38 weeks 6 days . baby 1st induce sbb ketuban leaking.. 2 hari tunggu bukaan , mlm pukul 11:57 bukaan dh 6cm msuk labour room doc pecahkan air ketuban pukul 12:17 sy dh berasalin

sama kita sis ... sy pun 27jan ... tapi tanda2 bersalin belom ada ... risau jugak ni ... harap2 minggu depan keluar la baby ni ... huhuhu

1y ago

hrap2 kita brsalin lh sblum due date smpi kn 😁

Saya pon nak dekat dah due . 30/1 . Tapi takde tanda2 lagi . Macam mana ye nak bukak laluan? Td cek nurse kata belum buka 😂

1y ago

brjlan2 lh kita shopping 🤭🤭 klau brjlan tnpa sbb mungkin tak larat,,klau dpt shopping mungkin larat lh jlan2 🤣

Due kita sama la 🤭 dan sama juga masih belum ada tanda2 nak bersalin . Risauu juga ni 😌😌 takut kena induce hmmm

1y ago

rajin2 lh kita bjlan wlaupn rsa mcm tak mampu angkat bdan 🤭😅🤣

Saya patut bersalin pada 28/1/2023 tapi baby dah keluar awal pada 8 jan 2023, @37w1d now baby jaundis🥹❤️

Saya due 17/1, skrg dah 40w4d 🥵 dah buat squat, otot peha sakit tp baby masih belum keluar

Sy bersalin 39w6d sy buat senaman itik dan senam kupu2. Alhamdulillah esoknya bersalin

1y ago

tida sakit Kaki kh ?? 😅 sya rsa mcm tak mampu angkat berat bdan sndri 😅

Sy ank first 36w induce 😅know bby second 38w x nk keluar lgi😅

1y ago

brsbar lh.. mungkin baby mau tunggu due date 🤭