kira gerakan baby

hi ibu2. sya dah masuk 39w 2d tpi sya slalu miss utk kira gerakan baby smenjak duamenjak ni. baby gerak kerap tapi tak kuat sperti sbelum2 ni. normal ke ? ptut ke sya cek d hosp? sya dah nak dekat bersalin tpi belum ada tanda nak bersalin lgi. klau sya tak bersalin sblum due sya, doc ckp trpaksa induce dn klau takde kesan, terpaksalah czer. sya taknak czer😞 ##firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Normal sbb bby dh bsr, ruang dh padat. Tp still kena kira juga ya. Doa byk2 buat exercise or aktiviti yg cptkn bukaan ya. Sy overdue, slalu doa & ckp dgn bby xnk czer tp bila dkt LR xde rezeki juga sbb slow progress. Bg sy, sy xkisah bsalin dgn cara apa pun janji ibu selamat, bby selamat & sihat. Itu sahaja. ☺️

normal..tp pastikan cukup 10 gerakan