Kencing manis&SBP

Sedih juga dpt taw yg kencing manis tinggi (9) start 10pm smlm jari da kn cucuk?. Harini jari kn cucuk lagi kul 8am..kul 9am da blh mkn sket pastu puasa..kul 11am kn cucuk lg..ilang skit rs sakit tu..lunch kul 12 ..pastu kn puasa lg by 3pm last cucuk..ingatkan done..kn ambil drg plak..kali ni sakit skit?1st tgn kiri..drh skit ..nurse ckp darah beku?‍♀️kena ambil drh tgn kanan plak..sakitnyer..huhuhu..bertabahlah harini..da siap kena jpa Dr..kaunseling sket pasal makanan utk ibu mengandung yg kencing manis..so start from today kul 10 pm da xley mkn..air manis n yg bewarna di larang sama sekali..air kosong atau lemon tanpa gula..bykkan sayur hijau Nasi dlm portion kecil jer..?mmm..disiplin kn kuat la kalo nk turunkan bacaan gula. By next week..kena repeat lg..Dr da bagitau kalo da sampai due date mesti kn bersalin juga..xleh lebih dr tu..kalo awal dlm 38 minggu..kalo 37 weeks da kira pra matang..mm #bukansenangnakdapatanak

3 Balas

Bukan kaunseling..itu pakar pemakanan.. cek wall sy utk cara sy makan. Kalau berat baby awak ok. Awak bolei smpai due date..mcm sy.. sy dlu klau xbrslin jugak smpai due date. Hri due date serah diri.. alhmdulillah 3hri sblum due da branak. Makan memang kena kntrol. 😊

5y ago

Takut juga😅ank 1st..umo pun da 42..semoga Allah permudahkan nanti.

Be strong mommy! Semoga baik-baik saja. Besar ganjaran kita ibu-ibu ni in shaa Allah.

5y ago

Yer..tqvm..Alhamdulillah☺

Amlkn sup lobk putih

5y ago

Tqvm😃, in shaa Allah