Tendangan atau kick

Hai mommy.. nk tanya saya dah masuk 36weeks… tapi 2 hari ni baby kurang gerak… tak mcm biasa dia akan kick atau menggeliat saya dapat saya… normal ke ? Atau kene pergi hospital ? Takut pergi hospital dia suruh balik..

2 Balas

cukup tak 10kick? kalau xcukup atau awk rasa bby slow sgt x macam hari2 biasa boleh je terus ke hospital... doc x akan suruh balik bila awk cakap bby kurang gerak.. dia akan pantau 24jam.. jika keadaan bby okay dan awk berpuas hati baru dia bagi balik.. kdg2 bby ni pun ade hari dia terlalu active, ade hari dia nak rehat tidur jeee... jadi awk yg mengandung awk sendiri rasa bby mcm mne...

kalau da rasa lain mcm ,tak ckup 10kick or nak dpt 10kick pun take time, better ke hosp. terus.