Baby kurang gerak?

Hai mommy.. saya pregnant sulung... 29week.. nak tanya ibu yang pengalaman.. sejak sy dah start kene kire baby kick ney.. sy nak tanya... Normal ke baby kurang kick atau gerak bila ibunya buzy bergerak sana sini.. normal ke baby kurang gerak waktu siang tapi agak active waktu malam.. sy susah nak kire baby kick kalau tak duduk dan baring betul betul... Dia kick pun slow je... Scan 3 hari lepas allhamdulillah baby okey.. sihat.. 28week berat 1.3kg.. normal kan.. #firstbaby #1stimemom #mommybuntu #pregnancy

1 Balas

Biase normal kalo kite tgh keje dy krng gerak.. Bby rsa dibuai gtu.. Sy pom mlm bkn men aktif dy.. 30weeks😁.. Tp keeps monitoring prgerakan bby tw mommy

3y ago

sy agak berisi atau gemok..mungkin faktor tu agknya kurang rasa dia gerak kalau tak betul betul alert kan... kulit perot tebal agknya..