Pening kepala

Hai. Sory gangu, tapi saya 1st time hamil. Baru 6 minggu. Kepala sakit sangat 😭muntah2 lagi. Rasa macam tak larat sangat. Dah makan panadol, tapi sakit juga. Ada yg boleh bantu? 😢

2 Balas

morning sickness atau alahan tu. 1st trimester gitu la keadaannya. kena bertahan & sabar juga la. nanti dah masuk 2nd trimester akan ok semula. saya hari tu pun sama. sepanjang alahan tu terbaring sepanjang hari. tak larat nak buat apa. bau tak boleh, masak tak boleh, makan nak muntah, pening, loya, banyak benda rasa sensitif & rasa tak kena. banyakkan berehat sis & walau muntah sakit kepala jangan tak makan. makan juga sikit sikit tapi kerap. saya sakit kepala hari tu tak berani makan ubat. saya just basahkan towel & letak dekat kepala sambil rehat atau tidur. so far ok lega la buat macam tu.

Alahan tu sis..sy kena sakit kepala hari2, muntah, hidu bau sensitif, xboleh masak, loya..alahan semua hilg masa sy dah 16 weeks