Mengidam lama dah dr 4weeks haritu

Boleh tak ? sekrg baru masuk 7weeks tp teringin gila dgn maggie kari 🥺🥺🥺 boleh makan tak ?

17 Balas

Mcm saya, makan juga maggi 3 kali dlm seminggu sbb malam2 kedai makan dah tutup waktu pkp sebelum ni, maggi pedas dgn maggi kari pula tu. Tp seminggu kemudian baru dpt tahu pregnant 6 minggu dah 😂 Mcm saya, masa tu sbb tak tahu lg pregnant. Kalau tahu dah pregnant, saya kurangkan la makan maggi tu, sekadar utk rasa pun cukup la. Boleh je kalau teringin nak makan maggi, tp sebaiknya makan dlm kuantiti sikit je la. Kita pun tahu makanan segera ni mcm mana kan 😊

Sbulan skali boleh makan. Klu sminggu tu mcm nk mkn 2 3x, air rebusan mee tu buang ganti air panas yg baru. Sbb mee yg tadi tu ada pengawet. Lepas tu Letak la rencah letak syur syur telur biar ada khasiat😊 yg tinggi garam tu perencah dia..

celur dulu meenyaa buang air.. bilas balik.. baru buat kuah sup lain.. perencah half je letak.. sy macm tu laa kalau teringin maggie. kandungan garam dlm perencah tinggi jgn amal kn selalu tau..

wahh..🤭 bole saja..asalkan berpada-pada la jgn selalu..ingat tu semuanya godaan semasa kehamilan ..pemakanan favorite belum menjamin kualiti dlm badan😅👌👍

maggi kari boleh makan tapi jangan terlalu banyak. saya sekarang dah 10weeks bila teringin makan ja. tapi saya jenis boleh telan 2 3 kali ja. lepas tu dah loya.

Boleh. Cumanya ada yg ckp jgn selalu. Sbb tgi garam x bgus utk baby. Tp sy dh mngidam sgt pastu alahan dgn mknan lain. Sy mkn ja sbungkus habis.

Boleh je sis. Sy pun sebat jugak makan megi. Tp tulaa bila dh mkn mula rasa loya 🤣. Tekak ni dah tak betul, semua yg sedap jd xsedap 🥲😅

Saya makan juga tapi dua suap je utk hilangkan rasa teringin tu. Fikirkan tentang kandungan, saya takut nak makan lebih sebab memang tak elok.

saya pon ada teringin makan maggi kari. bila ada yang masak, tumpang makan sesuap dua. terus rasa puas da 😁

haritu saya mmg teringin (6weeks), husband belikan jugak lah meggi. Dah lepas makan,settle hilang teringin