Tentang Kehamilan

Hai assalamualaikum, saya nak bertanya, khamis lepas saya dan suami “bersama”… saya bersama dengan suami selepas sahaja tamat period, kemudian saya makan pil “morning-after” dalam tempoh dua jam selepas bersama… dua tiga hari lepas saya terasa bahagian bawah perut saya cramp cuma tak sekuat semasa period dan tak kerap macam period, dan hari ini saya dapati ada tompokon darah berwarna merah gelap ,di celana saya.. dan selepas itu tiada apa apa tompokan darah, cuma cramp di perut masih terasa , adakah itu tanda tanda awal kehamilan? perlukah saya buat ujian kehamilan?

2 Balas

Awalnya kalau nk kata tanda awal mengandung, tak sampai 1-2 minggu lg pun kan? Mungkin tkde apa, klu risau check dgn doktor terus. Selalunya nk tau mengandung ke tak pun lepas sebulan dr last period

3y ago

tulah yg pelik tu wak😅 tak pernah jadi gini

mgkin tanda subur mse kuar darah tu..

3y ago

boleh jadi jugak ye