7minggu kantung sahaja

normal ke tak 7minggu nampak kantung jew. baby masih tak nampak lagi sedih lah?

7minggu kantung sahaja
16 Balas

InsyaAllah normal sis.. sy dulu pun mcm tu, kiraan dh 6 mgu tp kantung je.. next 2weeks scan lg skali baru ada, lps tu doktor kata kiraan salah pula baru 5week rupanya?.. doktor kata biasa jd mcm tu.. so jgn risau k..

maaf semua.. saya dah pun cuci kandungan yang tak menjadi lagi pun saya positive time ni allah saja yang tahu perasaan sy.. ada hikmah disebaliknya walaupun hanya kantung sahaja..allh sebaik2 perancang kan?

3y ago

@sis sakura, saya rasa kan sis jenis yg bila mengandung je bleeding kot. sbb sy ada sorang kawan, dia mengandung tp awal2 tu dia mmg bleeding. so awal2 tu dia mmg byk bedrest terutamanya 3 bln pertama tu. ada sorang lagi kenalan mak saya pula, period tetiap bulan, sekali 1 hari tu dia sakit perut yg teramat sgt, bila gi hospital doktor2 semua terkejut sbb dia sakit perut nk terberanak dah rupanya. dia mmg x tau dia mengandung, dia siap boleh main bola jaring mak saya citer. apa2 pun semua tu kuasa Allah. sis sakura banyakkan rehat awal2 ni ya.

jgn sedih sis...inshaallah...nnt kalau kandungan da masuk 9 minggu boley scan lg...sy scan 9 minggu baru nmpk bentuk bby n baru ade dengupan jantung bby...bykkn bersabar...?

sama la cam sya smlm scan nmpak kantung je..doc ckp normal sbb 6 mnggu klu nak nmpk dlm 8 mnggu ke atas???cuma jaga diri elok2..fkir yang positif jer.

Normal sis. Sama la. Mnggu 7 nmpk kantung je. Msuk mnggu 9,dah nmpak isi dlm tu. Fkir yg positif2 je..

Says pun 7minggu scan nmpak kantung Je lahan semua xde rasa normal Je risau ?

selalu 7w nmpk samar2 je mase scan. normal ni. nt lg 2 minggu nmpk.

normal sis. baby kecik lagi tu nanti scan msti dh nmpk. Insyaallah

normal tu..maybe baby belum besar lagi sbb aritu saya pun macamni

normal puan. 8weeks ke atas baru ada kantung dan heartbeat. ?