Spotting coklat,scan nampak kantung je

Assalamualaikum nk Tanya,normal ke scan 7minggu nampak kantung,pastu ada spotting dan usia kandungan tk sama dengan kiraan kita

11 Balas

kat sini susah nak ckp normal or x sis. period sis regular x . kalau irregular mgkin blh jadi usia kandungan x sma dgn kiraan. then spotting blh jadi sb penempelan juga .slalu doc akan minta dtg scan balik lpas 2 minggu. kalau sis masih ragu2 cuba cri 2nd opinion klinik swasta lain. sbb sya hritu bleeding pergi hosp , hosp scan nmpak kantung 6wks, tpi x nmpak janin .scan tvs dkat klinik bru doc nmpak mcm ada janin cuma still kecik lgi .in shaa allah moga allah mudahkan urusan sis ya

1mo ago

saya dah g swasta,scan pn nampak kantung je, lps g swasta 2 hari lepastu turun darah.terus g hospital,doctor masukkan mulut itik,cek bukaan rahim,scan semula.doktor bgtau siap2 simptom gugur,now dah bleeding berketul2.tunggu 12/8 ni je sis sbb doctor kata tunggu 2minggu utk kantung jatuh sendiri

Masa mula saya pregnant, saya keluar darah dan lendiran coklat/merah. Mmg pakai pad setiap hari. Lebih kurang 2 bulan baru stop. Doktor bagi ubat kuat rahim, pun saya skip makan ubat. Saya macam dah redha kalau2 blm rezeki. Saya siap pergi berjalan ke luar negara sbb tiket dah lama beli. Sekarang kandungan dah 30w, alhamdulillah.. Kuat baby bertahan. Cuma nasihat saya, tetaplah berjaga2, jangan lasak2. Semoga Allah permudahkan urusan sis.

3w ago

Salam takziah sis. Semoga ada rezeki yg lebih baik lepasni Allah bagi ya.. Saya pun keguguran dulu, 4 bulan selepas tu saya pregnant yg skrg ni 😊 Saya doakan sis ya

period saya regular,dah pergi klinik swasta scan,doctor bg 1minggu repeat scan semula,lps tu sblm sampai seminggu dah bleeding.saya terus g hospital.doktor bg 2minggu g nk repeat scan.doktor dah bgtau simptom gugur & saya dah bleeding ketul2,hanya tunggu tarikh 12hb ni je utk doctor scan semula sbb doctor cakap biasanya bleeding sbb kantung turun sendiri.apapn saya terima dengan redha segala keputusan 12/8 ni nnt.terima kasih doanya

Boleh jadi ovulation lambat sbb ada yg mcm tu. sister sya macam tu. kira2 sptutnya dah 8wks tapi bila scan baru 6wks je, kantung kecik je tak nmpak sngat. spotting tu banyak ke ? kalau sikit2 maybe fasa penempelan. kena bnyakkan bedrest. Semoga ada rezeki awk ye

1mo ago

saya bedrestpn ttp turun darah sis.12/8 ni repeat scan semula.apapn resultnya saya kena redha

kadang spotting tu sebab penempelan janin. tapi kalau spotting berterusan dan ada rasa sakit cramp kena jumpa doktor. biasanya hearbeat boleh nampak bila dah 8w ke atas. paling awal pun by 6w. kiraan usia kandungan jd berbeza bila irregular period

Pregnancy pertama saya dulu, scan 7weeks still nampak kantung. Ada spotting jugak. After 11weeks sy disahkan missedmiscarriage. Then tggu dia kluar sendiri. Tapi untuk kes sis, boleh refer sama doktor.

Klu ada spotting jumpa doctor terus..utk bab x sma kiraan, klu regular period & beza lebih 2minggu x normal kna followup doctor btl2 tp klu period x teratur blh jd x sama kiraan

Sis spotting coklat xde darah ke? Sy dh smggu spotting coklat. Skg 5wk pregnant. Sy masih lg mengharap yg baik2

1mo ago

dah turun darahpn sis.12/8 ni repeat scan semula sbb doctor dah pesan awal2 get ready mental fizikal je masa scan tu

sis boleh tanya mcam mna kta tengo kalau positip

1mo ago

kalau betul +ve awak g klinik kk cakap kt misi nk buat upt kt klinik lak.ada misi dia akan tlg awak buat upt.nnt result makmal keluar, diaorang akan bg awak result kt kertas tu

Period awak regular ke irregular sis?