Sedih!! Mkn zincofer sampai pedih perut. Sakit ulu hati. Serik

Bahaya x mkn tu smpai muntah n pedih perut n bawah perut.. Risau baby 😭😭😭😭😭😭😭😭😭#ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

19 Balas

Minta tolong nurse sis bgi ubat yg baru.. Sbb walaupun sy bole je tapi x bermaksud semua org yg lain bole mkan.. Pentingkn keadaan sis.. Ksian sis smpai sakit semua tu.. Sy x bole kalau iron tablet biasa tu.. Mmg x jalan kt perut sy mcm sis alami.. 😣

3y ago

Wah.. Teringin cuba maltofer.. Kalau mcm tu smngt lah nak makan ubt hari2 hehe

saya pon gituu. makan pagi masa perut kosong confirm lepas tu muntah2 n cirit birit 😅 masa check up gtauu nurse. dia tukar obimin. tapi 3rd trimester nurse bagi balik zincofer. saya makan sebelum tido. makan dengan jus buah diblend. baru okayy.

3y ago

sama Pon sejak makan zincofer jadi cirit birit selalu

boleh bgi thu nurse..mcm sy semua buat kk bgi xboleh mkn truk munth..last nurse sruh beli dkt fasmasi maltofer jew..smpai skrg sy mkn nie..jgn pkse diri klu xserasi nurse xakn mrh sebb hormon kita xboleh telan ubt itu..bukan sebb ngade..

3y ago

Tulaa btul sy dh beli huhu tq

kena bagitau nurse tu spya blh tukar ubat sbb tak smua org sesuai mkn zincofer ni..tpi syukur sya sesuai dgn zincofer, first nurse bagi ubat 4sekawan tu tak blh masuk tekak langsung,mesti muntah n sembelit...

3y ago

Ouh syukur sy dh gtau nurse n dr suggest beli maltofer dh tukar ok dh

Same la.. Tp saye bgtaw doktor y saye tk ley telan terus ubat tu. Dok nk tukar ubt lain tp sye tetp tk mkn.. Cume saya amalkan mkn sayur dan buah dengan kerap n bnyak

3y ago

Saye tk mkn terus.. Alhamdulillah hb ok

sama macam saya dulu. loya tiap kali makan zincofer..saya try makan zincofer and minum air oren sunquick masam tu okay sikit..hilang loya tu

3y ago

Sy dh tukar ubt maltofer rasa coklat ok x muntah

ubat tu kalau makan memang macam tu.. makan iron tablet pun sama.. dah laa tak naik hb.. tukar ke maltofer baru naik hb.. sedap pun sedap..

3y ago

Ouh yeke sb tgk situ sebiji shri je hb sy ok je..

Saya makan dengan air twister orange sebelum nak tido, so takde rasa camtu. Kalau minum dengan air masak, memang muntah.

Lepas mkn malam, awk mkn la ubt tu.. Saya pun buat mcm tu sbb tk tahan.. Kadang tu mcm nk muntahhh sesaja

3y ago

Dh buat x jd.. N trus muntah, dh ok x gstik sgt n x pening dh mkn maltofer

Sy dua tiga kali muntah lepas mkn zinconfer, elok mkn ubat tu lepas makan mlm n terus rehat tidur

3y ago

ya sy minum cm tu juga.btmbah darah balik😀