Kerap tidur

Takpe ke ibu hamil kerap tidur ? Risau sebab ada yang kata nanti anak x aktif. 😅 Tapi sy ngantuk sangat. Rasa nak tidur sepanjang hari 😅

9 Balas

Pada saya tu normal kalau kerap tido sebab badan kita memang letih,lemau bila pregnant nie.. Tak semua org sama badan nya.. Pada saya biar kita dapat rehat yang cukup untuk baby kita.. Kalau kita tak cukup rehat,kita letih nanti baby pon akan terkena kesannya.. Macam saya,saya pregnant time saya dah keje.. Awal2 pregnancy memang saya tak larat sangat2,dengan rehat tak cukup,makan tak tentu,selalu mc sampaikan saya terpaksa berhenti keje sebab manager yg suruh saya berhenti demi kandungan saya

normal klu kerap mengantuk sbb bdn blm biasa bila berbadan dua sbb tu kerap mengantuk dan penat. sya pun first trimister and pertengahan trimister 2 pun kerap mengantuk lps tu bdn mula aktif bila masuk 20 weeks sampai la skrg dah nak masuk 30 weeks 😁 tak blh klu sehari bdn tak bergerak buat kerja😂

hi puan, tak apa puan kalau rasa kerap tidur, badan kita banyak buat kerja nak pastikan baby dekat dalam growing, badan kita pun sedang mengalami banyak perubahan, persediaan dah perubahan hormon. kadang rasa mengantuk mengandung ni dapat tidur 1-2 jam pun dah okay.

tdor lah puas2 sbb bila da ada baby takkan pernah ckup tdor 🤣🤣🤣

tido la nnti da ada bby tk boleh lena tido 😆

tidur ja puas2. nanti dah bersalin dah xcukup tidur jaga baby😂

sama la sy pon kerap tdo.rasa malas nk bangun.hahaha

sy rasa normal.. nt last semester yg kene active

tido je puas2..nnt dah ade baby,xckup tido