Preparation

Baru 35weeks 5 days tapi dah siap semua nya.. Ada x mommy yg sme dengan sye? 🤭

Preparation
20 Balas

hospital gov tak perlu bwak banyak2 pun. dlm labour room dorang just minta kita bwak pampers(dlm labour room kena pakai baju & bedung hospital) baby dgn pad bertali utk ibu. if baby tak kena tahan wad baru boleh bg baby pakai baju sendiri. dduk wad pun tak lama kcuali ibu ada masalah. klau baby kena tahan wad pun no need baju,just sediakan pampers byk. 35week tu Kira lewat dah, mcm sy nasib prepare awal sbb 35week 2 day baby dah keluar 🤭🤭🤭

4y ago

tu lah,tak jangka sungguh..baby pun sihat elok tak perlu masuk wad lama, sehari dua je sebab kuning naik tinggi.. byk faktor kluar awal ni, salah satu sbab sy gdm on insulin, lepas tu 3rd trimester ni sy aktif buat kerja yg byk gerak, siap naik turun tangga lagi 😅😅

Kalau masuk labour room.. Cuma baju dgn pamper je.. Kain bedung sluar sarung tgn segala diorg tak pakaikn pon.. Kecuali puan bsalin di private hospital

30 minggu sy sudah bagi siap sedia brg baby, excited walaupn anak masuk kelima sudah.. rasa berdebar pula menanti labour room, 32minggu 2 hari

Sy pack 35w, 37w dah bersalin. 35 dah kira lewat sbnarnya. msk 30w nurse kkia blk2 pesan sruh ready brg2 incase ada benda tk diingini berlaku

Saya bwak baju 3pasang bt berat beg je sis😂..baby dlam wad xpakai baju..nak balik je pakai bju..bwak dlm 2pasang je da cukup..

4y ago

gov ke private sis ?

Sis, nk tye dlm satu plastik tu sis ltk bju lengan pnjg dan pendek ke? Ke salah satu je..?

Sy dh pack ms 25 mnggu now smua dh msuk dlm beg.. tnggu ms je nk ke hsptl.. #34 mnggu 3 hri#

Sy 36w 6d, barang baby dh setel. Barang ibu je belum packing lagi. Esok aim nk setelkan.

Masuk labour room nurse cuma mintak baju je seluar xpayah,kain bedung dan pempers jer..

sya skang 35 weeks.. sbelum masuk 30 weeks nurse dah sruh packing awal2 brang2 bby