Pendarahan

Hai ibu2..Adakah normal kalau kita mengalami pendarahan sedikit ketika hamil? ?

11 Balas

Spotting/bercak darah: Pendarahan implantasi dikenali sebagai spotting. Ia merupakan salah satu tanda hamil awal. Boleh tahu sekarang Sis sedang hamil minggu ke berapa ya? Ref Link: https://my.theasianparent.com/tanda-hamil?utm_source=article-top&utm_medium=copy&utm_campaign=article-share

5y ago

3bulan.. 2ttik darah ja lpstu xda rsa skt.. sy rsa norml kot

Better ke spital sis.. takot jgk main darah2 nii.. Sy ank 1 2 x ada darah ketika pregnant, tp ank ke 3 ttbe keluar darah, setitik jee pun trus sy g sdri kk.. Doc scan ckp katung bby dh kecut,Dic suh rht2 dlm semingu dtg lg..tp 2ari slps tu sy rse sakit g kk trus, doc scan ckp bby dh x ada..

Better g hosp. Mcm sy sblm ni 2x turun. 1st tu mcm setitik dua je. 2nd byk sikit dr 1st. Yg 1st turun sy tk pasti sbb ape tp yg 2nd mgkin mse tu bdn sy penat n lasak sikit dgn naik turun tangga umah😅 lps tu alhamdulillah bby grk2 dlm perut. Lain bdn lain kes kan☺️

Nurse cakap sebarang pendarahan ketika hamil memang tak normal. Kena terus ke hospital/klinik untuk check

nurse kamu bengap ke takde cakap pasal pendarahan semasa mengandung ni ?🙄 no sorry ayat sy ni kasar

3y ago

saya pun MCM Tu .bru balik dri hospital... alhamdulilah baby masi ok..kena bnyk Kan rehat

Baik pgi jumpa doktor... Saya tak pernah pulak sejak mengandung nie.. Nie dh msok 36week dh

Tak normal, kalau ada pendarahan better pergi jumpa doktor.

Normal. Tapi, kalau byk better go to hospital cepat

Baik trus refer doc sis..

Baik pi hosp check