BETUL KE?

13 TANDA HENDAK BERSALIN 1. Rasa Kandungan Seperti Menurun Ke Bawah (√) 2. ​Menggigil seluruh badan pada waktu malam 3. ​Kerap rasa nak kencing (√) 4. ​sakit bahagian punggung, perut dan bahagian belakang badan (√) 5. ​sukar Untuk tidur (√) 6. ​kontraksi yang menyakitkan 7. ​berat badan menurun 8. ​loya dan cirit birit (√) 9. ​keluar lendir dari vargina (warna putih & merah jambu) 10. ​lendiran darah 11. ​pintu rahim semakin terbuka 12. ​badan rasa letih dan perlu rehat 13. ​Air ketuban pecah Yang saya (√) tu now tgah merasa. Sy skrg baru 35 Week .. Betul ke tanda2 ni? Siapa ada pengalaman Baby keluar sebelum 37 week? Tapi Baby sihat dan xyah kena tahan wad?

9 Balas

Yg nurse dan doc pakar pesan kat saya... Tanda bersalin klu baby mengeras kerap dan konsisten sehingga rasa sakit sgt.. Keluar tanda darah atau pecah air ketuban... Klu sakit pinggang, sakit punggung tu biasalah time pregnant i.. Kerap kencing in ade je org dr awal pregnant... Penat etih esu tu drwal pregnant mmg dh rasa..

4y ago

Ohhh betul lah.. Dari awl pregnant pun dah rasa sakit pinggang.. Hehe thank you ye mommy 😘

sy baru no 1 & 8 ...pelik jugak nape kerap sgt membuang skrg ni sedangkan sy mmg bukan mesra toilet sgt. kdg2 seminggu 3 kali je membuang...skrg hari2..cuba google rupenye tu salah satu tanda nk brsalin..😆 yg lain xde rasa sgt..kerap kencing tu mmg dari awal mengandung..sakit belakang pun..ari ni dh 37w dah..

4y ago

Tak Lama dah lagi.. Moga urusan sis dimudahkan ye.. Hehe sy risau sbb tak cukup bulan lagi

nurse bg teka teki tanda nk bersalin dkt sy smlm . dye kata pling ketara ad 3 je . 1.ketuban pecah 2.keluar lendir cmpur darah 3.bby kerap mengeras n kontraksi so antara 3 ni klau dh jd mmg kne pergi hospital a

4y ago

Ohhh macam tu.. Thank-you ye mommy 😘

Blm lg sis. Yg sis rasa tu normal sbb kandungan sis dah besar. Yg tanda btul tu kontraksi yg sakit, turun darah, pecah ketuban. Sy bersalin tiga2 tanda ada.

4y ago

Hehe takpe. Nanti sampai masa awak tahu tu betul2 turun tanda sbb rasa lain mcm.

Sma la kita sis 35weeks alreday...sy pn ada rasa smua tu...tmbh lg kerja dlm ruma bnyk sgt..tabahkn hatiii jer laaa😅😅

4y ago

Hahaha kan mommy.. Tak Lama dah lagi

sy ada pengalaman baby lahir 32minggu,xde tanda2x pun seperti di atas tetiba keluar darah,3 hari selepas tu bersalin..

4y ago

Ohhh mcm tu ye..hehhe okay mommy.. Thank-you tau

Sy kalau nk brsalin cuma ada dua tnda ja,sakit mcm nk berak,then bby menekan,pecah ketuban

4y ago

Yer,taktaw la kalau yg lain rasa mcm mana

Tanda nk bsalin ada 3 je...awat yg sis punya ni byk sgt...jenuh la nk hafal.....

4y ago

Wc😊

Btul sist...tpi bkan smua tnda smaa pd smua mommy2 preggy..ada yg brbeza2

4y ago

U wc