kontraksi palsu?

Sekarang kandungan 37 week 6 day. Ada gdm doktor cakap 38 week serah diri utk induce kalau Belum Ada tanda² bersalin. seminggu ni..sakit bahagian perut 2 3 jam sekali Tak kerap sangat. Sakit punggung pun Ada sikit² sakit belakang pun sama. Cuma Belum Ada tanda² keluar lendir. Ada tak ibu² Ada pengalaman macam saya?? Tak Minta lain semoga dipermudahkan. Baby sihat & sempurna

2 Balas

Sy mcm sis...takde keluar lendir, darah, pecah air ketuban...cuma kontraksi jer...sbb sy anak keempat ada sikit pengalaman, sikit sebanyak tahu bezakan kontraksi palsu atau tk..alhamdulillah selamat melahirkan 38w baby girl pd 1/1/2020 lepas..tanda² semua takde

4y ago

Ye puan..moga dipermudahkan segalanya.

sy pon ada gdm..skrng kandungan 35w4d..kne serah diri 38w....skrng kerap sgt skt celah kelengkang..semoga urusan sis dipermudahkan

4y ago

Nk pujuk2.. tp kdg2 cm lom sedia pulak. Adoii 😂