allegik gatal2

Sy dah 6 bln..n xde mslh kehamilan..cm skang kena lak gatal2 1 bdn..x blh tido?..dah sapu chalomile lotion..x jln..dok bg ubat mkn..chlorpheniramine maleat tablet..ubat selsema/gatal/mengantuk..risk 99% selamat..tp dok ada gak ckp..kalau blh amik jika rs perlu..selagi blh tahan..sapa pnh ada pengalaman mcm sy n makan ubat mcm ni..tq

1 Balas

Sebab hormon tu bukan allergik . Kadang lepas bersalin baru dia hilang . Ada setengah orang kena lepas bersalin pulak . Masa saya pregnant saya naik kerak hitam yang gatal tu kat leher dengan naik biji biji air kat keliling tapak kaki , keliling jari kaki . Naik masa 37w , lepas bersalin 38w , masa pantang tu elok bersih sendiri

4y ago

Kalau memang sebab hormon , pakai ubat apa pun takkan hilang . Kena bersalin dulu baru hilang