luahan

Smalam saya dah selamat melahirkan baby perempuan.tarikh kelahiran baby pun Saya rahsiakan dari semua orng melainkan dari keluarga mertua Dan abah Saya sendiri. Semalam tengah layan rasa contraction tu saya agak terkilan sebab keluarga belah Saya call Dan terus maki2 saya Dan suami kerana merahsiakan Hal ini. Jadi kerja plak dlam contraction tu nak melayan panggilan diorng setiap 10 minit.semata2 nak Tanya dah bersalin ke belum. Selepas baby kuar Saya agak terkilan apabila diorng mengataksn kepala baby Saya hodoh sebab Tak bulat Dan menyalahksn Saya kerana tiada keberkataan dlm melahirkan baby. Tak ckup dgn itu,diorng hendak dtng melawat tetapi ingin tinggal di rumah saya.saya tiada masalah tetapi mereka tidak suka Saya berpantang di rumah mertua. Saya bukan xnak berpantang di kampung tetapi hati saya mssih tersiat dgn kata2 diorng semasa majlis tunang Dan kahwin.semua hendak dibandingkan.saya perlukan ruang Dan masa untuk recover tapi dah kena hadap perkara camni

3 Balas

Sekadar nak share. Sye mse kecik2 mse baby tu mak sye crita, ramai ckap sye x comel sbb kepala besar and kulit sedikit gelap. 😂 Arwah atok smpai cakap "apolah mcm ni rupa cucu den ni ha". Tpi mak sye jenis x endah pun masuk tinge kiri kuar tinge kanan. Bila da msuk umur 2 tahun, kulit da jadi putih and kepala pun da normal bru la org nak puji 😌 conclusion nya, jgn amik peduli ape org nak komen pasal anak kita. Stiap kejadian tuhan tu sume indah2 belaka 🤗 Selamat berpantang ye sis, don't stress2 ya ♥️

sy baca pn sy mngeluh panjang.. awk dlm pantang kne jaga betol.. salah nnti sndiri susah.. mcm2 boleh jadi.. bentan la, angin la, bisa.. nnti kalau awk stress, susu badan pn payah nk klua.. kesian bby lapar.. ermm sy xde nk suggest utk buat kputusan pilih ape, sy cuma tekan kn peribadi awk.. awk kne pantang betul2.. jgn fikir sgt.. nnti sndiri susah d kemudian hari.. 😌

4y ago

🤗 selamat berpantang dengan baby comel 💕

semoga sis tabah, jgn layankan sgt perasaan tu. klu boleh jgn dilayankan juga jika kluarga sndiri bgitu. lagipun sis sedang brpantang kan, tak elok untuk emosi sis. tabah ya dan slamat brpantang 🥰