BABY FIRST KICK ❤️

Slalunya 16 minggu - 20 minggu tu dh boleh rasa baby menendang kan ? Dia rasa mcm mna ea ? Kuat ke tendangan tu atau rasa mcm sikit2 je ? Risau sbb skrg dh nak masok 18 minggu tapi still tak rasa baby menendang ke apa.. Boleh share pengalaman tak ??? ???

25 Balas

Kandungan Sy pun dah masuk 19mnggu tapi xrasa apa sis...cuma yg tau bila lapar tu perut mengeras semacam taujala lapar...

4y ago

Sama mcm sy, bila lpar bby mngeras jaa dlm prut, bru 18 weeks. Bby tendang tu belum rasa lg

Normal sis...tengok dari baby juga..tp kalau sya da kick 18minggu...skrng active kick ..21minggu

Normal kalau tak rasa lagi. Kalau rasa pun slow2 je. Sbb ruang masih luas dan baby kecik lagi.

Saya dah 18weeks pun tak rasa lagi baby kicking. InshaaAllah nanti akan rasa jugak.

18w dah rasa..rasa berdenyut kuat..blm kick..kna tunggu 25w ke atas bru rasa kick.

saya 26 weeks baru rasa pergerakkan baby... it's normal and don't worry sis

depends sis.. ade org awl, ade yg lmbt br rase.. sy dl 17wk3d dh rase

Sy 20 weeks pn x rasa lg. Ikut org. X semua org sama sis

Badan masing2. Sy bru masuk 16 mggu still blom rasa lg.

saya 18 week da bole rasa kick sis ,tengo badan juga kot sis

4y ago

dia gerak sikit"slow"je ,sekali tengo tup"da beralih tmpt .