BABY FIRST KICK ❤️

Slalunya 16 minggu - 20 minggu tu dh boleh rasa baby menendang kan ? Dia rasa mcm mna ea ? Kuat ke tendangan tu atau rasa mcm sikit2 je ? Risau sbb skrg dh nak masok 18 minggu tapi still tak rasa baby menendang ke apa.. Boleh share pengalaman tak ??? ???

25 Balas

Jgn risau sis.. lain org lain ketebalan kulit perut nya.. in shaa Allah akan rasa.. paling lambat pn mgkn 22weeks.. jgn fkr sgt ok.. jnji awak jaga diri n baby.. memula rasa mcm rasa mcm beralun angin hehe.. lps tu akn rse la dia nendang.. kalau pergi scan mmg clear dorg bgerak sbnrnya tp kita je tk rasa lg sbb ruang besar lg utk dia.. goodluck ok

saya 16 week dah rse tendang dah setiap 9 pagi rse die tendang..hhehe aktif🤭start 18 week lagylaaa rse die tndng kuat.. nk tido pon terkejutt die tndg😂..sejak 18 week ni setiap pagi ngn malam msti die akn tndng..bile ayah die or saye ckp ngnn die msti die tndg2 hehehehe..#firstbaby♥️

Sy dh rse 14week.. Mula2 slow je pstu makin lama kndungn mnbesar lg kuat. Smlm makin kuat. Smpai letak tangan then dia tendang tepantul blek tangan kite husband pon siap letak tgan ats perot pon dia rse. Heheh..

sy 16w 3d alhamdulillah dh rse jugak...smooth je dia tendang,,,Dia byk bergerak je,,,keras2 kadang perut😂..lagi kalo daddy dia dekat, lagi lah dia lasak...bila try dgr jantung dia, kemain daddy dia excited...

sya masa 16 w, dah rasa movement skit2,skg ni 23 w dan anterior placenta(uri betul2 d depan perut)sehari kdg skali dpt rasa movement dia kdg x rasa langsung,kdg perut tinggi sblh dn mgeras..

Sa baru masuk 14 weeks. Tapi bila tidur malam.. sa dah rasa baby kicking. Mungkin bergantung dgn ketebalan perut setiap wanita..

Ikut ketebalan perut masing2 sis. Mcm saya 18week baru rasa denyut2. Kdg2 mcm kita sedu2. Lagi2 kalau makan bnd ayg manis2, aktif

Kalu ank 1st biase lmbt skit rasa..sbb kita pun kdg2 x prasan tu baby tgh kick ke ape..kalu sy rs cm bubble 2 dlm perut gitu..

4y ago

👌

Sya dr 14minggu smpi skrg 15 minggu 4 hari, dah rasa berdenyut2 dan cam bubble2..tak tau angin ke apa..ank 1st.

20w+ baruu rase baby kick , sebab banyak lagi ruang . sabarlaa yee . trimester 3 baruu rancak diee ajak main .