Dah 20 weeks tapi masih tak rasa baby menendang

Saya dh 20 minggu mengandung tapi masih tak rasa baby saya menendang, normal atau tak ya?

7 Balas

saya pun 20minggu juga kdg ada rse gerak bby tapi cuit2 je mcm main2 . lgi pulak perut sye tebal mmg mcmtu la rasanye buat mse skng . kadang tu bby gerak cuma kita xperasan kemngkinan mse tu kita tgh sibuk kan . 😁 nurse ada ckp gn sye, usia kndgan mcmni normal je .

Sama..baru jer gi scan swasta sbb curious..Dr ckp normal jer tak rasa lagi sbb baby kecik lagi, tak memenuhi rahim lagi..masih terapung2 dlm rahim.. biasa akn rasa gerak minggu 24 Dr ckp..

Sy mgu 20 baru rasa cuit2, doc yg scan ckp utk anak kedua itu perkara biasa. Dalm mgu 22 baru akan rasa gerakan baby.

sy bru 15mggu5hri tp dh rasa cuit2 bby..cuba skli2 kita duduk diam jee.kita akan rasa bby cuit2.

normal, baby still kecik lagi. kita je yg tak berapa rasa dia gerak.

3d ago

Thank you awak, alright

kalau first mom memang lambat sikit rasa.

Saya pun 20 week and baru je start rasa.