Ingin tahu

Skrg sye dh msok 26 week..spe yee mcm sye sakit pinggang yg sngt sakit..kdang2 nak tdo pun ssh..Boleh ke kalau nak urut?? Boleh shre x cmne yee nak kurangkn rasa sakit pinggang ni..?

2 Balas

mmng xboleh hilng kesakitn pinggng..Klu tmbh lg sakit ke punggung jdi cramp...Hnya sapu ubt pnass kt pnggng jgn kt perut pl..Dgn blkng bdan pon sapu2 ubt..Tme tdur bt mcm tu utk hilng lega sikit..Tpi sakit tu smpai bersalin sis...

Sakit pinggang tu normal sbb kandungan semakin membesar n beri tekanan kpd pinggang. Boleh je berurut tp x membanti sangat. Cuba betulkan postur badan + buat yoga utk pregnant mother