Baby mengeras...

Skrg sy preggy 39wk++ selalu perut mngeras kadang lama jgk dia mngeras klw sy rasa dia lama sgt mngeras sy usap² dia bg respon jgk brgerak tp x smpai 5 minit mngeras lagi punya lah sakit tambah² lagi time sblum tdr msti mngeras bila bangun masi lagi mngeras agak risau jgk bila kerap cm ni...Ada x ibu² preggy kena cm ni mmg Normal ke ?

2 Balas

Bila contraction sebenar dtg, takkan brenti dah, makin lama makin kuat.bila sakit setiap 5 minit sekali boleh pegi hospital dah.sakit dia tu gabungan 3 tmpt, sakit belakang,sakit perut & sakit kat bawah@kelengkang

tnda nk bsalin

5y ago

kena cpt2 g hospital skrg ke ? tanda2 lain xda lagi cuma tiap2 hari cm ni je takut ada apa2 klw lmbt ..