perut kerap mengeras tapi tak sakit

normal ke 39 mnggu 3 hari perut kerap mengeras..kadang"1 ke 3 minit dia selalu mngeras..tapi mngeras dia tak sakit..klau saya buat senaman dia akan mngeras sja..#firstmom

4 Balas

Sama saya.. saya baru 37minggu 3hari.. sejak smlm perut mngeras je pastu kdg mcm rasa sngugut.. tapi x sakit mngeras sampai pinggang… 3jam sekali dia mengeras… Tapi takde tanda apa2.. cuma keluar keputihan bewarna kuning2…

pengalaman brsalin anak no.3 Perot kerap mengeras,suami ajak prgi hospital check dh ad bukaan 2cm rupanya...

1y ago

mengeras ada sakit belakang atau perut ke?

Sy 39w 4d samala kerap mngeras jg tnda2 nk bsalin da tu, tgal tggu turun tnda lg tu

1y ago

Sama la mengeras je, takde sakit. Padahal due 10/3 😩

sila ke hosp utk check. sy aritu kerap mcm ni rupa2nya gi hosp dah ade bukaan

1y ago

nak tnya sis mengeras rasa sakit atau tak ye masa dah ade bukaan ..sbb saye selalu je rasa mengeras tapi tak sakit