29 weeks 2 days...sakit contraction tu mcm mana yer?

Skrg pregnant 29 weeks 2 days.. First baby...xtau skt contraction tu mcm mana...arini..dr ptg pkl 5 smpi pkl 940 mlm..sakit perut mcm memulas...mcm nk poo poo tp bila pg toilet xkluar plak...baby aktif je bergerak...

2 Balas

Kemungkinan braxton hicks tu sis. Nurse ckp, kalau da smpi mase, contraction tu lbh kurang cm senggugut tp dlm sela masa yg singkat. Cth ny, setiap 5-10min. Ppe pn, sis kne refer kk/hosp tok confirm kn

Better go hospital sis.it may be false contraction tapi mmg cam tu rasa nya.but bila betul2 nak bersalin tu awak nak nangis..serious