Masih alahan

Skrg dah 14w, tp sy tetap pening, mual, xselesa, byk angin, kdang perut pun xslesa.. masa ank 1&2 Bg sy blh handle .. ni siap xblh masak, xbuat kerja rumah, mkn tidur je.. ubat pun xmkn.. tlg lah mcmna nk buat ye? Skrg sy 30an..

4 Balas

Lain2 kan sis, saya prgnant kali ni punn trok jugak, semua bnda la tak boleh, bau suami pun x boleh, masak apatah lagi. Muntah jgn kata smpai brat drop bnyk🤭. Tapi bnda ni x boleh nk buat ap sbb alahan kan, tak smaa. Tu belum tangkap tengah belkang, rasa kena picit baru lega, kdg dia dtg mcm srang tu, rasa nk marah semua ada🤧

1y ago

Sama lah.. berat asyik drop.. kdang pening pala.. suruh suami picit baru lega.. Sy xblh mkn.. xtahu nk mkn apa.. xmkn loya muntah.. hari2 mcm kain buruk.. sedih 🥲

sama dengan saya sis... 2 minggu lepas dah hilang tapi datang balik kali ni suami sekali ikut alahan makan tak lalu yg mana dulu suka skru dah tak boleh telan saya pulak yg pening nak tanya dia nak makan apa... 😌 dah tu suami asyik sakit kepala saya pula kena jg dia😅 bila lah alahan ni nak hilang....

1y ago

Best jgk klu suami yg dapat 😅Sy xblh mkn.. xtahu nk mkn apa.. xmkn loya muntah.. suami relax xkena apa.. hari2 mcm kain buruk.. sedih 🥲

alahaii sama la dgn sy sis..kerap sendawe..angin tu mcm tak lepas..klau mkn ubat klinik lgi mkin teruk..jadi sy mkn ubat time nk tidur je..bru ok..moge kite&baby same2 kuat lalui nye❤️

1y ago

Oo.. mkn time tido.. nanti nk cuba.. bmbng jgk xmkn ubat.. InsyaAllah kita kna kuat 😍

Sy dah masuk 15 weeks pun still lg ade alahan.. husb pun duk la asyik pening & sakit kepala.. perut mmg byk angin mcm x makan pulak.. mmg kentut kaw2 lah.. 😂😂

1y ago

Untung suami dpt rasa jgk 😂 harap2 cepat lah hilang.. nk jd normal blk 😅