Hai ibu²,sy baru lahirkan ank no 2,,anak no 1 sy baru berusia 1t8b.ibu² blh shre tips x nk handle

Hai ibu²,sy baru lahirkan ank no 2,,anak no 1 sy baru berusia 1t8b.ibu² blh shre tips x nk handle anak no 1 ,sy agk stress jgk,si kakak skrg pndai marah,kdg² suka picit² adiknya,sy tahan mental tahan amarah,kdg² trpaksa marah,sy kesian kt kakak skrg ni.. lg satu sy mmg kurang bg gadjet kt kakak,sy akn curi masa main dgn dia n buat aktiviti,ibu² tlg la share tips nk handle ank sulung sy 🥺mental x kuat skrg ni #SeriusTanya #bantujawab #SeriusTanya #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing #ingintahu

1 Balas

my pov as sy bsalin no 2 masa kakak 1y8m dan berpantang sndri slps 14hari..xsalah bg gadget atau buka tv pd kakak. kat situ pun dia blh belajar...dload la video abc, 123 cthnye..ank lg suka. cuma berpada lah..jgn seharian bg hadap benda tu, just bg while kita handle nb dan buat house chores. At the same time, husband perlu main peranan. kita takkan menang tgn nk handle semua. masa adik dia balik rumah for 1st time, yg sulung xbrp kacau adik..lebih kpd tenung, perati dari jauh. then adik admit balik wad seminggu..after that baru dia berani2 cuit tp xde smpai keterlaluan. skrg adik dh 5mth, kakak 2y1m. alhamdulillah dorg ok.