39week 2days

skrang tgh preggy anak no3 n skarng dah 39week 2day bby tak kuo ag.. Mse anak no 1 n 2 semua kuo mse 38week.. Perasaan risaw bercampur2 dgn tekanan sbb skrang prgrakkan bby sgt perlahan dan jarang smpi susah nk kira pergerakkan.. Adakah perkara ini normal?? Ada cara tak bg bby kuo cpat2??

1 Balas

Kalau Baby kurang sangat bergerak, perlu bergegas ke Hospital utk check keadaan baby... Kalau Baby ok, boleh tunggu utk tanda lagi.. Kalau heartbeat baby kurang atau baby sedan distress, kena induce atau czer. Sila segera ke hospital

5y ago

Tq so much sis😘