Hai mommies .. Blh tahu mommies bawa berapa beg utk ke hospital .. Atau ade tak mommies yg bawa

14 Balas

I beranak dekat hospital gov, bawak satu bag pun cukup je actually.. satu bagpack satu lagi bag boleh pegang, so masa husband ambik nanti nak balik dia just tolak kita pakai wheelchair and bag pegang tu dia boleh letak kat handle wheelchair.. baju baby tak payah bawak banyak pun sbb pakai baju hospital.. senang doc pakar semua nak check after beranak

sy sedia beg pegang kt tangan 1 dan 1bagpack kecik senang galas,yg ni sy letak benda wajib ada mcm telekung solat,ic,cash sedikit,powerbnk,buku pink dan set baju+pampers(utk labour room),spender ibu+pad,dan makanan(incase turun rumah xsempat makan). beg 1 lagi tu isi sume dlm tu barang anak dan ibu(utk guna dlm ward nanti.

bwk luggage kecik je...sbelah brg mommy sbelah brg baby...muat je...sy mikirkan nk sng bawak je...nk bwk byk beg rsau ttggal je nt kan kte xtau kot tgh kelam kabut msti da xigt beg mne satu...bole stndby beg plastik kot ad brg2 nk msuk xmuat ms balik...

3y ago

bg sy oke je...ad spital terhad tmpt letak ...nk kne pk tu jgk...nt bsing pulak nurse huhu...

sy stndby 1 luggage 1 bag pack. letak seme brg lam tuh terus. nak2 time pkp neh, cian nk soh hubby turun naek htr brg. bawa brg baby lebih xpe.. sbb mmg pas deliver tuh baby pakai baju yg kta bawa..

3y ago

sama... hihihi

sy plan nk bawak satu kuggage yg 20" dgn satu beg utk letak barang2 makanan je sis. tp tngk laa nt mcm mna skg dah 30w tp satu brg pun tak beli lagi😅

saya 2 beg tapi ringan je. extra 1 ada stnby dlm keta.kalau ada kurang minta tlg suami ambil je nti

Sy bwk dua beg. Satu beg baju n satu lg beg keperluan flask air, brg mandi etc

bawa 2 beg, satu beg baby satu lagi beg ibu .Ibu bawa baju untuk balik je

klu bawa luggage lagi senang atau susah ?

1 beg..bju bby n mommy masukkan sekali....