Just curious

Hi sis. Saya period tak teratur. Sepatutnya harini period (kalau ikut apps “my calendar” la) tapi darah tak keluar2. Saya dah 2 hari sakit pinggang. Kaki rasa lenguh je. Malam tadi sakit2 perut. Saya ingatkan nak period. Tapi darah tak keluar2. Apa patut saya buat? Check upt atau tunggu lagi? Ada tak mommies kat sini yg ada simptom yg sama? Itu tanda nak period atau tanda awal pregnancy?

7 Balas

Hi sis, sy pun period tak teratur juga.. sy check 4hari awal dari last sy period, and keluar double line.. happy sangat2.. next weeks sy akan pergi buat check up. And ya sis, sebelum itu saya rasa sengugut macam nak period, tapi tak keluar darah, and Sakit pinggang, kaki lenguh, Perut ada sakit macam cramp, Tapi ada satu malam saya rasa mual. Pening kepala.. Mgkin sis boleh tunggu.. Atau check.

2y ago

Allahuakbar. Sama mcm saya la simptom tu. Saya sampai tak selesa nak tidur malam. Sebab rasa kaki tu lenguh. Perut pun mcm cramp. Okay sis saya tunggu dulu seminggu. Takut nak check awal2. Takut result -ve. Tahniah utk awak. Semoga awak dgn baby sihat aamiin aamiin

tunggu 2 minggu after tarikh period sepatutnya, baru buat Upt. cause upt biasa tak detect kalau lewat baru 2-3 hari. kecuali upt Clear blue digital. saya try upt clear blue digital 4 hari before period day. alhamdulillah keluar result terus. kalau nk buat upt juga. beli clear blue digital. bukan clear blue biasa tu ya. tapi mahal sikitlah dalam rm 49

2y ago

Okay awak. Thank you so much 🥰

Assalamualaikum, sory mommy2 semua. Saya mahu pendapat ja & pengetahuan ja hehehe. Baru2 ni saya keluar flek coklat selama 5 hari (tidak banyak, sehari sekali ja dia keluar), hari ke enam baru ada darah keluar. Adaka ia normal? Sebab barusan saya macam tu

Sy pun irreguler juga,tp jarang lewat smpi 3hari kecuali selepas bru berhenti ambik perancang jenis jarum,,sis boleh lah cek supaya tahu awal2 kan kalau pregnant pun sis boleh mkn folic acid terus

2y ago

Okay sis saya check esok pagi. Thank you sis 🥰

ada kalanya jika kita stress, period tak teratur. saya pernah period tak datang 2 bulan. suami dah excited ingat saya mengandung. lepas scan doc bgtau tak mengandung.

2y ago

Saya mmg drpd sebelum kawen pun tak teratur. Check dr pun katanya sbb hormon.

cuba check lepas seminggu lewat period, simptom saya sakit bahagain dada lain macam dari selalu . dan rasa lapar berlebihan tapi tak selera makan je

2y ago

Hi sis. Saya sentiasa rasa lapar dan selera makan naik betul. Breast saya tak payah ckp la dah seminggu lebih sakit. Time period pun tak sakit mcm ni. Okay sis saya tunggu dulu utk check. Semoga ada rezeki zuriat Allahumma aamiin

samaa mcm sy skrg ni … semua benda sakit … lewat dah 4 hari , perut sakit mcm senggugut tapi masih darah period takde

2y ago

Semoga ada rezeki zuriat utk awak Aamiin aamiin