Jus mamariam

Sis pernah amalkan jus mamariam tak? Setakat ni bagus ke? Seawal kandungan berapa disarankan?

8 Balas

Kawan ada suggestkan tapi risau takut sngkut gdm, dia kata hilangkan loya ap kan, tapi masa dia prgnant dia sngkut gdm. So sya tanya nurse dia kata lbih baik amik buah fresh ap semua kann, so mmg saya x minum sbb nurse pun kata kndungan gula dia tinggi. Saya amalkan buah delima jambu batu and oren, stop caffien and coklat apa semua, Alhamdullah stkat ni hb okey, air gula pun x sngkut. Amalkan minum jus buah fresh tanpa gula sis, buah2 amik yg fresh. Lagi satu saya amalkan kurma ajwa and kekacang, macam gajus apa semua tu, Insyallah😊

hi, sy pernah minum mamariam. to be honest, dia lgsung x bantu kurangkan rasa loya and so on.. and my friend ada guna, dia kata dr nasihatkan xpayah consume sebab banyak wanita bersalin normal, dr susah nak jahit, area kulit bawah jdi peghoi.. faham ke? Hahaha

1y ago

Oh yeke? Hahahaha Thanks sis 😊

Sy loya mual dari awal pregnant, then laki sy belikan mamariam, minum hari2 abis sebotol tetap loya tak hilang. buang duit. dah la mahal😂

Tak payah lah consume segala produk pelik2 ni. Kang nanti kena gdm susah. 😅 Amalkan pemakanan yg sihat dan makan supplement dari KK je.

1y ago

Just drink fresh milk 🥛✨

Org kate kandungan gula tinggi . Amik real fruits je sis.. delima, jambu batu ..

1y ago

Thanks for info! Betul juga tu kang bende lain sangkut nanti 😅

sy pnh 2thun lps...lps amalkn xsmpai 2botol jtung bby bhti..

x perlu jus pelik2. mkn ubat kk bgi je. dgn amalkan healthy food.

1y ago

Baik sis 😊

Sy da minum hbs 4botol langsung xmmbntu. Loya berterusan