Jus Mamariam

siapa pernah amal kan jus mamariam?? seawal ble korg amal kan?

10 Balas

Sy xberani nk amal kn produk online.kdg2 ade yg ok utk body ade yg xsesuai.ade fake ade ori.skang org pntg kn keuntgan tanpa pk nasib org..maaf bkn nak banned..sbb sy ade sjarah sndri ibu sy .mgkin mmg dh tetulis utk ibu sy.sbelum itu dia amalkn produk tp utk kencing manis..tanpa sedri dia kene penyakit buah pinggang.doktor awal2 dh syak n tanya sy produk apa ibu sy mkn..hati2 kandungan gula mgkin byk dlm suatu produk.nasihat sy jgn lah consume apa2 produk tanpa nasihat doktor.ni pngalaman sy

5y ago

Dear sy xmaksudkn jus mamariam ni xok atau xboleh amalkn.sy just share apa yg tjd pd ibu sy.ibu sy consume kencing manis punya produk..cume sy je xberani nk mkn apa2 produk.xsalah kalau mommy semua nk mkn tp atas nasihat doktor lah.ikut mcm mana penerimaan bdn kite.

Sy amalkan sejak pregnant 2 bulan. Cz nak naikkan HB,cz sy telesimia HB dari zaman sekolah mmg tak pernah naik,even makan ubat doc atau makan hati ayam n kerang n sayur. Sejak amalkan jus mamariam, Alhamdulillah HB naik,keputihan tak ada,badan tak letih,kencing manis semua ok. Skrg dah 4 bulan pregnant ;)

Saya pernah tanya doc pasal ni dan doc tak recommend sebab tinggi kandungan gula. Doc suggest, lebih baik makan buah fresh instead of processed juice bagai. Cth: better makan buah delima fresh drpd pati delima.

5y ago

Sis noor, ya sis, pati delima pun tak digalakkan. Memang doc cakap better buah fresh dari yg proses

Tp saya tak berani nak minum apa2 produk online. Walaupun mereka pakai artis yang promote benda tu. Bagi saya tu cuma marketing jer. Silap2 artis pun tak minum apa yang mereka promote.

Sy amalkan jus mamariam dr sy dpt tahu sy pregnant.. Alhamdulillah ms g buka buku pink semuanya elok.. Ms jumpa dr pun dr ckp smua ok walaupun umur dh meningkat.. 😊

saya amalkan jus mamariam.. dr sebelum preggy smpai skrg kandungan dah 4bulan.. alhamdulillah hb semua ok.. bertenaga sntiasa dan xde alahan..

5y ago

Tahniah sis 🌷 Alhamdulillah...

Sye start minum mse kndungan 34w sbb baru je tahu psal jus mamariam. Saja2 nk cuba. So far ok aje. X perasan ada pape perubahan ke tak 😅

Sa amalkn jus ni dri 2bulan lg smpi la skrg. Smua ok dan btenaga, xde masalah pun. 😊yg ptg minum air suam banyak2..

5y ago

Tahniah sis 🌷 Alhamdulillah...

saya pon nak tanya bende ni.. sebab kurang bertenaga la sepanjang mengandung ni.. nak mnum ape ya

5y ago

kurma ok. . tp fresh milk tu.. hr tu sy mnum jd muntah2 teruk la sis. sis mnum jenama apa ya. bole share tak🤗

Sy tak brani nak consume apa2 time preggy nii