sini ada grp opk tak atau cara guna waktu opk yng sesuai

1 Balas

Cara guna opk : Puasa air 2jam sebelum opk. Check opk time petang. Puasa air pukul 2/3 ptg. Check air kencing pukul 5/6 ptg. Celup opk dalam air kencing sampai line dia je & 10saat je. Tunggu (pi solat asar dulu) then cek. Or lekat dalam jadual opk. 🥰 Folic asid jangan skip ye

5y ago

Buat waktu yang sama tiap hari. Baru nampak beza. Buat petang tau sis. Sekali je sehari. Biar dia kering betul2 baru tampal. Waktu terbaik tuk cek opk 5pm - 8pm janji puasa air ye.