Cara penggunaan opk

Assalamualaikum .opk ni msih belum positif kn?agak2 waktu bila ya sesuai untuk buat opk?macam upt biasa guna air kencing first bangun tidur..kalau opk pula macam mana ya.opk ni kena buat hari2 ke?

Cara penggunaan opk
6 Balas

opk ni bukan guna 1st urine mcm upt. guna opk ni kul 10 am/2pm/10 pm. sejam sebelum guna opk jangan minum air. saya pun sebelum ni period x teratur alhamdulillah guna opk ni jumpe waktu subur. kene tahu cara yg betul utk guna inshaaAllah jumpe. goodluck!

Negative. Dia kena yg line satu lgi tu lagi terang dr control line tu. Kalau period sis teratur try buat hri 14 15 16 17 18 . Mesti time ni dpt bacaan. Saya biasa buat petang2 . Tapi sebelum pukul 8

Opk ni lepas je kita abis period trus test..tiap2 hari smpi jmpe 2 line pekat..before test tu puasa dlm 3,4 jam..

Air kena kurang mnum 2 jam sebelum waktu kita nak test sis. In sha allah jumpa

Ye. Buat hari2 sampai jumpa positif. Jangan guna 1st urine. 10am-10pm

3y ago

berkesan. saya pun perios kurang teratur tp alhamdulillah jumpe waktu subur guna opk

Waktu dalam 2pm-5pm sis